Zadržte nečistoty

Chcete, aby voda ve vašem bazénu byla co nejčistší? V tom případě byste měli investovat své peníze nejen do vhodných chemických prostředků, ale i do fólie.

Zadržte nečistoty

Vytvořit si u domu vlastní vodní plochu je určitě počin, který se vám v konečném důsledku vyplatí. Samozřejmě, nekrytá vodní plocha je použitelná tak maximálně od jara do začátku podzimu, ale i tak si jí užijete více než dost. I jarní měsíce bývají v posledních letech docela teplé, natož pak ty letní, kdy jsou už cela běžně i tropické teploty. A taková koupel ve studené vodě je v takovýchto dnech naprostým balzámem nejen pro tělo, ale samozřejmě rovněž i pro duši.

Koupání v bazénu

Vodních ploch, které si můžete pořídit je celá řada, ale pokud nechcete příliš utrácet nebo trávit víkendy rozkopáváním zahrady, ideálním řešením pro vás bude nadzemní bazén. Jedná se o dokonalý kompromis mezi klasickým zapuštěným typem a třeba takovou solární sprchou. Na plavání to moc není, ale ochladíte se bezpečně. A děti budou samou radostí bez sebe.

Čistota vody

Ať už si vyberete jakoukoliv vodní plochu, vždy se budete muset starat o čistotu vody. A to často nebývá žádná legrace. Navíc se to může i docela prodražit. Různé chemické prostředky jsou sice dnes poměrně efektivní a v případě, že nepokazíte dávkování, nemusíte se bát, že by vaše voda začala páchnout nebo měnit barvu, ale chemie ve větším množství může mít negativní vliv pro lidi s citlivější pokožkou nebo jedinci, kteří mají nějaký typ kožní choroby. Proto byste měli dávat dezinfekce méně a vodu chránit i jinak, třeba pomocí bazénové fólie.

Plavající děti

Jedná se o poměrně laciný, a přitom velice efektivní doplněk, který by neměl chybět žádnému majiteli bazénu. I přesto, že se aplikuje většinou pouze přes noc, alespoň tedy v sezónně, dokáže zastat hodně práce a zachytit celou řadu větších nečistot typu klacíky nebo papírky. Snadno se natahuje a rovněž i sundává. Rovněž je poměrně odolná, takže s ní nemusíte zacházet vyloženě v rukavičkách a klidně je možné ji skladovat s ostatním zařízením, které nějak souvisí s bazénem.