Joaquin Phoenix ve stejném kostýmu se stará o životní prostředí

Austrálie hořela, zemřelo více než 500 milionů zvířat, požáry spalovaly také střední část Afriky (o níž se mluví mnohem méně), tají ledovce, umírají deštné pralesy a svět je šokován dalšími přírodními katastrofami (záplavy, sucho, zemětřesení) – to jsou důsledky mnohaletého zanedbávání velkých společností, nekontrolované produkce jídla a pití, výroby plastů a jiných biologicky nerozložitelných materiálů ve velkém měřítku. Joaquin Phoenix je jednou z mála hvězd, které se to stále snaží změnit.
oblek na figuríně
Začátkem tohoto roku nazvala PETA tohoto geniálního herce osobou roku 2019 a ukázala svou aktivitu pro životní prostředí. V současné době má širší publikum příležitost dozvědět se o ekologické stránce hvězdy "Jokera". Během udělování Zlatých glóbusů se Phoenix, oceněný za svou hlavní roli, objevil v černém smokingu, který ho bude doprovázet po celý rok. Jedná se o šaty a kalhoty navržené Stellou McCartneyovou, designérkou, která je od samého začátku šetrná k životnímu prostředí – používá výrobky z eko-kůže, kvalitní materiály neškodné klimatu a vyžaduje nejíst maso a ekologičtější životní styl.
košile s motýlkem

"Joker" sází na jeden outfit pro všechny akce

Herec krátce poté, co mu byl udělen Zlatý glóbus za „Jokera“, novinářům připomněl, jak škodlivé jsou rychlé módy a nadprodukce oblečení, které většina z nich využívá. Oznámil, že omezuje nadprodukci a podporuje myšlenku udržitelné módy a dává dobrý příklad ostatním – objeví se ve stejném smokingu na všech událostech po celou sezónu.
Joaquin Phoenix byl veganem od tří let a vždy podporoval charitativní organizace, které pracují pro práva zvířat. V roce 2019 se účastnil kampaně PETA pro zvířata pod heslem „Všichni jsme zvířata“. Také vytvořil dokument „The Animal People“, který ukazuje, jak podniky testují živočišné produkty.
Jistě uvidíme Phoenixe na mnoha akcích. Takže pokaždé stejné tuxedo se značkou Stella McCartney bude důkazem a příkladem podpory životního prostředí. To je velmi důležitý tah, zajímalo by mě, které herečky by se rozhodly ukázat dvakrát ve stejných šatech na červeném koberci?